Στο πιο πολύτιμο όχημα

Ας υποθέσουμε ότι είσαι κάτοχος ενός πανάκριβου οχήματος, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ικανό να σε μεταφέρει σε μέρη μακρινά και κοντινά οποτεδήποτε θελήσεις. Διαθέτει  νοημοσύνη δυνατότερη από τον πιο εξελιγμένο υπολογιστή, μπορεί να σου μεταδώσει ιδέες, να σε ξελασπώσει από τα δύσκολα αλλά και να σου δημιουργήσει μια ευχάριστη καθημερινότητα. Μπορεί να ονειρευτεί, να τραγουδησει, να χορέψει, να σκαλίσει τον κήπο, να παίξει με τα παιδιά σου και ότι άλλο του ζητήσεις.

Είστε μαζί κάθε μέρα και συνέχεια, όπου είσαι εσύ είναι κι αυτό, τόσο πολύ που είναι μέρος του εαυτού σου. Όταν σ’αγκαλιάζουν- αγκαλιάζουν κι αυτό, όταν ξαπλώνεις για ύπνο -μαζί του ξαπλώνεις, όταν κάνεις μπάνιο-  αυτό βρέχεται, και όταν μυρίζεις την πρωινή αύρα – αυτό μυρίζει, όταν τρως – αυτό γεύεται, και όταν κοιτάζεις κάτι -αυτό βλέπει, όταν ακούς το αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι – αυτό ακούει, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος!

Με άλλα λόγια, είναι το μέσο σου για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ και είναι μαζί σου από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρώτο κύτταρο μέχρι τώρα που είσαι ένας ολόκληρος οργανισμός. Ένας οργανισμός που αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα, που το καθένα δουλεύει ασταμάτητα, μόνο του και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα για να φέρει εις πέρας όλες τις λειτουργίες του ίδιου του σώματος αλλά και για να ικανοποιήσει τις δικές σου επιθυμίες.

Αυτός ο οργανισμός, που αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα, έχει ανάγκη από καύσιμο που του το δίνεις εσύ μέσω της τροφής. Όταν η τροφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, δίνει στο σώμα την καλύτερη δυνατή ώθηση για να τραφεί, να διορθώσει τις βλάβες του και να πάρει δύναμη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις θερμίδες -αλλά και στις βιταμίνες, στα συνένζυμα, στα αντιοξειδωτικά, στα μέταλλα και στα ιχνοστοιχεία, όλα μικρά κλειδάκια που ξεκλειδώνουν τις πόρτες παραγωγής ενέργειας για να νιώθεις ότι πετάς και όχι ότι σέρνεσαι.

Κάνε λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ την διατροφικά καλύτερη επιλογή, δώσε στον οργανισμό σου το καλύτερο και πιο ποιοτικό καύσιμο και ζήσε μια μέρα σε ευθυγράμμιση με το σώμα σου κι αυτό θα στο ανταποδώσει με θετικά συναισθήματα, καλή ενέργεια και έμπνευση.

Κ.

Leave A Response