Η προσπάθεια μετράει!

Η προσπάθεια μετράει!

Πολύ συχνά, όταν προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι που θέλουμε πολύ, έχουμε εξωπραγματικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας αλλά και από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σ’ έναν πολύ ανταγωνιστικό κόσμο ο οποίος μας πιέζει συνεχώς για όλο και πιο θεαματικά αποτελέσματα, όλο και πιο γρήγορα, όλο και πιο ακούραστα, όμως τελικά πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό; Κατά τη γνώμη μου καθόλου – αυτό που συμβαίνει στον κινηματογράφο, που ο πρωταγωνιστής τρώει κατεψυγμένη πίτσα, πίνει αναψυκτικά, καπνίζει, δεν αθλείται ποτέ αλλά όταν σηκώνει την μπλούζα του φαίνονται οι κοιλιακοί του και όταν χρειαστεί να κυνηγήσει τον κακοποιό τρέχει σαν αθλητής στίβου και βαράει σαν πρωταθλητής πυγμαχίας – ΟΧΙ , δεν συμβαίνει στην αληθινή ζωή.

Στην αληθινή ζωή, για να πετύχουμε κάτι που αξίζει και κάτι για το οποίο θα είμαστε περήφανοι, χρειάζεται συνεχόμενη προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Προσπάθεια όμως, που δεν θα πρέπει να κρίνεται από το αποτέλεσμα, αλλά από την ίδια την προσπάθεια και την ενέργεια που βάζουμε σε αυτήν.

Γιατί όταν προσπαθούμε για κάτι, πάντα φτάνουμε ένα βηματάκι πιο κοντά στο στόχο μας απ’ότι αν δεν προσπαθούσαμε καθόλου.

Η προσπάθεια μετράει λοιπόν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα! Βάλτε μικρούς ημερήσιους στόχους όπως, “σήμερα θα προσέξω την διατροφή μου” , “σήμερα θα γυμναστώ” , “σήμερα θα πω όχι στο κέρασμα γλυκού ή αλμυρού σνακ” και αισθανθείτε περήφανοι για τον εαυτό σας και για την συνέπειά σας. Επίσης, θυμηθείτε ότι μία μικρή αλλαγή, όταν γίνεται επαναλαμβανόμενα φέρνει μία μεγάλη αλλαγή, απλά χρειάζεται χρόνος για να φανεί προς τα έξω, για να το δουν οι άλλοι αλλά και για να το πιστέψουμε κι εμείς οι ίδιοι ότι πράγματι αφήσαμε πίσω τις παλιές συνήθειες και μπήκαμε σε μια νέα εποχή υγείας, ευεξίας και καλής διάθεσης.

Μην απογοητεύεστε λοιπόν, μην κρίνετε από το αποτέλεσμα, συνεχίστε να προσπαθείτε με τον δικό σας ρυθμό και με τις δικές σας ξεχωριστές ικανότητες. Σίγουρα, μ’αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε πολλά περισσότερα απ’ότι νομίζετε γιατί ο εαυτός μας πάντα μας ανταμείβει όταν κάνουμε κάτι καλό για εμάς και όταν υπηρετούμε την ύπαρξή μας με αυτοσεβασμό και αγάπη.

 

Το άρθρο έγραψε η Ζακχαίου Κυριακή Διατροφολόγος – Βιοχημικός
Βρείτε μας στο Facebook 

 

 

Leave A Response