Περιπέτεια στη Λιχουδανία

Το βιβλίο – παραμύθι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να μυήσετε τα παιδιά σας στην υγιεινή διατροφή! Ένα από αυτά είναι η “Περιπέτεια στη Λιχουδανία”.
Το 2009 είχα την χαρά να συνεργαστώ με την καταξιωμένη συγγραφέα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Κατερίνα Μουρίκη ως επίσης και με την ταλαντούχα εικονογράφο Πέγκυ Φούρκα, στην δημιουργία του εν λόγω βιβλίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για μία περιπέτεια με πολλά κωμικά στοιχεία που απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών από 7 ετών και άνω.
104703
Στην ιστορία η Μιράντα, ο Νικόλας, ο Μιχάλης, η Αλίκη και ο Άρης βρίσκονται άθελά τους στη Λιχουδανία, έναν τόπο μαγικό, πασπαλισμένο με ζάχαρη και σοκολάτα. Εκεί τους κρατά αιχμάλωτους η μάγισσα Τουλούμπω, ταΐζοντάς τους ένα σωρό λιχουδιές για να παχύνουν και να μην μπορούν να ξεφύγουν. Θα καταφέρει, άραγε, η Νάντια, με τη βοήθεια του διατροφολόγου κυρίου Τρόφιμου, να σώσει τους φίλους της; Μία είναι η λύση: βιταμίνες, πρωτεΐνες και σωστή διατροφή. Μέσα από τις γκάφες μιας παρέας παιδιών, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποιες είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες, καθώς και την αξία των τροφών στη ζωή μας.

Leave A Response