Ρεβίθια Σαλάτα

Τα ρεβίθια σαλάτα είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές λόγω της υψηλής θρεπτικής της αξίας, της υπέροχης γεύσης της αλλά και των λίγων θερμίδων που περιέχει. Απολαύστε την το καλοκαίρι αν θέλετε να ένα ελαφρύ και δροσερό γεύμα, ή όλες τις εποχές σαν ορεκτικό, σαν σαλάτα ή σαν ένα γρήγορο εναλλακτικό γεύμα με τα ρεβίθια που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη!

Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1 καρότο
1 χούφτα μαϊντανό
1/2 χούφτα άνιθο
Χυμό από 1 λεμόνι
λίγο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες και στην συνέχεια τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ. Στην συνέχεια τα προσθέτετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Φυλάξτε την σαλάτα για μισή ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις και μετά σερβίρετε!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ –(ανά 200 γρ. μαγειρεμένου όσπριου με 1 κ. σούπας ελαιόλαδο)
Θερμίδες

428 kcal

Υδατάνθρακες

54,8 γρ

Πρωτεϊνες

18 γρ

Λιπαρά

15 γρ

Φυτικές ίνες

15 γρ.

Φυλλικό οξύ 

344 mcg

Μαγγάνιο

2 mg 

 

Τη συνταγή έγραψε και φωτογράφησε η Ζακχαίου Κυριακή Διατροφολόγος – Βιοχημικός
Google +

 

Leave A Response