Shakshuka με φασολάδα

zero waste πιάτο με ελληνικό twist

by Kyriaki
Δημοσιεύτηκε: Αναθεωρήθηκε: 0 σχόλια
Shakshuka Greek edition με φασολάδα

Η shakshuka είναι πιάτο που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Παραδοσιακά φτιάχνεται με αυγά ποσέ μέσα σε αρωματική σάλτσα ντομάτας με πιπεριές και μπαχαρικά.
Εδώ όμως την «πειράζουμε» ελληνικά, δίνοντας δεύτερη ζωή στη φασολάδα που περίσσεψε. Το αποτέλεσμα; Ένα comfort πιάτο που τρώγεται από πρωινό, κύριο μέχρι και εύκολο βραδινό — και δεν πάει τίποτα χαμένο.


Υλικά (για 2 μερίδες)

  • φασολάδα που περίσσεψε τόση όση να καλύψει ένα αντικολλητικό τηγάνι (με λίγη σάλτσα)

  • 1-4 αυγά, εξαρτάται το μέγεθος του τηγανιού

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Κουρκουμάς, πάπρικα ή μπούκοβο (προαιρετικά)

  • Αλάτι & πιπέρι, αν χρειαστεί

  • Φέτα σε τρίμματα


Εκτέλεση

  1. Ζέστανε τη φασολάδα σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  2. Με το κουτάλι άνοιξε μικρές «λακκούβες» στη σάλτσα και σπάσε μέσα τα αυγά.

  3. Καρύκευσε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, πάπρικα.
  4. Σκέπασε το τηγάνι και άφησε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξουν τα ασπράδια αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι.

  5. Σέρβιρε κατευθείαν στο τηγάνι με ψωμί για βούτες.


Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις

  • ✅ Μειώνεις food waste και αξιοποιείς ό,τι περίσσεψε.

  • ✅ Φτιάχνεις κάτι διαφορετικό και εντυπωσιακό χωρίς κόπο.

  • ✅ Είναι πιάτο που τραβάει το μάτι και κάνει αίσθηση στο τραπέζι (ιδανικό και για brunch).


💡 Δες επίσης: Πώς να αποθηκεύεις σωστά τα τρόφιμα για να αποφύγεις τη μούχλα


📌 Η συνταγή δημιουργήθηκε από την Κυριακή Ζακχαίου, διατροφολόγο – βιοχημικό και ιδιοκτήτρια του www.diatrofisimera.gr.

🌐 Δείτε περισσότερα στα social:
Instagram | TikTok | Facebook | YouTube

🙏 Αν φτιάξετε τη συνταγή, θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag το @diatrofisimera!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.