Σας έχω μια τέλεια και λαχταριστή συνταγή για σπιτικό λεχματζούν με τον κιμά που μας περίσσεψε.
Είναι ένα γεύμα που μπορεί να καταναλωθεί και για κύριο αλλά και για βραδινό και σας προτείνω νατο συνδυάσετε με πράσινα λαχανικά.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε για μία μερίδα.
Υλικά:
- 1 πίτα αραβική ολικής
- 70 γρ. κιμά
- μισή κούπα ντοματίνια, πιπεριά πράσινη και κόκκινη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, μυρωδικά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας με λίγο αλάτι, στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Βάζουμε την πίτα μας σε ένα ταψάκι και απλώνουμε από πάνω το μίγμα με τον κιμά και ταλαχανικά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας και είναι έτοιμο για απόλαυση!
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
Θερμίδες: 400 kcal
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Πρωτείνες: 28 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.
- Δημιουργία συνταγής, μαγείρεμα, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση συνταγής:
- Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.
Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!