Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΣαλάτα με ρεβίθια και ψητά λαχανικά

Σαλάτα με ρεβίθια και ψητά λαχανικά

by Kyriaki
Δημοσιεύτηκε: Αναθεωρήθηκε: 0 σχόλια

Vegan και δροσερή συνταγή για σαλάτα με ρεβίθια και ψητά λαχανικά την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αποτελεί άριστη διατροφική επιλογή είτε πρόκειται για ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, είτε για συνοδευτικό, είτε για βραδινή σαλάτα.

Αυτή η συνταγή είναι επίσης μια καλή ιδέα για τις καλοκαιρινές μέρες που δεν θέλετε να φάτε τα όσπρια σε σούπα αλλά σε μορφή δροσερής σαλάτας ή ακόμα και για να εκμεταλλευτείτε τα μαγειρεμένα ρεβίθια που σας περίσσεψαν και δεν θέλετε να τα ξαναφάτε (ή να τα ξανασερβίρετε).

Πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό πιάτο με λίγες θερμίδες αλλά υψηλή θρεπτική αξία που προέρχεται από τις πρωτεΐνες του οσπρίου, αλλά και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α, όπως και τα αντιοξειδωτικά και φυσικά τις φυτικές ίνες που προσφέρουν τα λαχανικά και τα ρεβίθια.

Τι λέτε λοιπόν, πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε;

Υλικά:

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 10-15 ντοματίνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κ. σούπας θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι και άλλη 1 για κάθε μερίδα

Εκτέλεση:

Αρχικά μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.

Στην συνέχεια τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό ξαφρίζοντάς τα για τα πρώτα 5 λεπτά.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά και όταν τα ρεβίθια μας έχουν μαλακώσει, αλλά όχι λιώσει καθώς δεν τα θέλουμε παραβρασμένα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Όταν ροδίσουν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα 4, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα στο τηγάνι με το μάτι κλειστό.

Στο τέλος ανακατεύουμε με τα ρεβίθια μας, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι και είναι έτοιμα.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα 300 γρ.:

Θερμίδες               : 500 kcal

Υδατάνθρακες      : 60 γρ.

Πρωτεΐνες             : 20 γρ.

Λιπαρά                  : 20 γρ.

 

📌 Η συνταγή δημιουργήθηκε από την Κυριακή Ζακχαίου, διατροφολόγο – βιοχημικό και ιδιοκτήτρια του www.diatrofisimera.gr.

🌐 Social Media:
Instagram | TikTok | Facebook | YouTube

🙏 Σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε για τη διατροφή σας!

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.