Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΣυνταγή για κοτόσουπα στην χύτρα ταχύτητας

Συνταγή για κοτόσουπα στην χύτρα ταχύτητας

by Κυριακή Ζακχαίου
0 comments

Ζεστή κοτόσουπα στην χύτρα ταχύτητας, μια πολύ νόστιμη, εύκολη και φυσικά θρεπτική συνταγή. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το κολλαγόνο που διαθέτει αφού το κοτόπουλο βράζει με τα κόκκαλά του αναβαθμίζοντας τη σούπα γευστικά και σε θρεπτική αξία. Παράλληλα, όπως όλες οι σούπες, ενυδατώνει, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο το χειμώνα αφού οι περισσότεροι αμελούμε την κατανάλωση νερού. Προτείνω να προσθέστε στο πιάτο αρκετό χυμό λεμονιού ώστε να την εμπλουτίσετε σε βιταμίνη C και να αυξήσετε την περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά.

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής, ολόκληρο ή σε 4 κομμάτια
  • Νερό (όσο χρειαστεί μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 καρότα
  • 80 γρ. ή 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για σούπα (γλασέ)
  • Ελαιόλαδο 4 κ. σούπας
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτερή
  • Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση για μαγείρεμα στην χύτρα ταχύτητας:

Βάζουμε το κοτόπουλο στην χύτρα και γεμίζουμε με νερό ίσα μέχρι να καλυφθεί προσέχοντας να μην ξεπεράσουμε το σημείο που υποδεικνύει την ανώτερη χωρητικότητα του σκεύους μας. Αν η χύτρα μας είναι μικρή τότε θα πρέπει να βάλουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Φέρνουμε σε βρασμό και για λίγα λεπτά ξαφρίζουμε.

Αλατίζουμε, σφραγίζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στην ένδειξη 2 για 35 λεπτά.

Αφού πέσει η θερμοκρασία, ανοίγουμε το καπάκι, αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το υγρό για να αφαιρέσουμε τυχόν κοκκαλάκια.

Ξαναβάζουμε το νερό στη χύτρα και προσθέτουμε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το ρύζι και επιπλέον μπαχαρικά αν χρειάζεται.

Μαγειρεύουμε στην ένδειξη 1 για 10 λεπτά και αφού πέσει η θερμοκρασία ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλου, φρέσκο λεμονάκι και καυτερή πάπρικα.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

Κοτόπουλο 120 γρ. ρύζι 150 γρ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Θερμίδες: 550 kcal

Υδατάνθρακες: 45 γρ.

Πρωτείνες: 36 γρ.

Λιπαρά: 26 γρ.

 

📌 Η συνταγή δημιουργήθηκε από την Κυριακή Ζακχαίου, διατροφολόγο – βιοχημικό και ιδιοκτήτρια του www.diatrofisimera.gr.

🌐 Social Media:
Instagram | TikTok | Facebook | YouTube

🙏 Σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε για τη διατροφή σας!

 

Loading

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

@2025 – All Right Reserved. Developed by Intrigue