Συνταγή για μπανάνα μπράουνι

  • Δημιουργία συνταγής και φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Αυτήν την εβδομάδα θα απολαύσουμε μία σούπερ σοκολατένια συνταγή για μπανάνα μπράουνι (banana brownies), εννοείται χωρίς βούτυρο και πρόσθετη ζάχαρη, το οποίο φτιάχνεται πανεύκολα. Διαθέτει πλούσια θρεπτική αξία λόγω των ποιοτικών υλικών του και μπορεί άνετα να ενσωματωθεί στην διατροφή μας ως ενδιάμεσο σνακ με ένα φρούτο ή γαλακτοκομικό για συνοδευτικό. Το κάθε κομμάτι ~55-60 γραμμαρίων αποδίδει 170 θερμίδες, 6 γρ. πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, καλά λιπαρά, βιταμίνες και φυσικά ενέργεια και τόνωση από τη σοκολάτα και τους υδατάνθρακες.

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά:

  • 300 γρ. Μπανάνες πολύ ώριμες πολτοποιημένες (3 μικρές)
  • 200 γρ. Φυστικοβούτυρο 100% πάστα φυστικιού
  • 100 γρ. Μέλι
  • 150 γρ. Σοκολατένιο Ασπράδι αυγού
  • 2 Αυγά
  • 50 γρ. Κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • 50 γρ. Αποξηραμένα κράνμπερις
  • 50 γρ. Κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας μέχρι να ενοποιηθούν καλά.

Μεταφέρουμε σε φόρμα την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί (εγώ χρησιμοποίησα 2 φόρμες 11 x 29 cm).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 165 βαθμούς στις αντιστάσεις στην προτελευταία σκάλα για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα 50 γρ. της σπασμένης κουβερτούρας.

Αφήνουμε να κρυώσει 5’, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα ώστε να κρυώσει και από κάτω χωρίς να δημιουργηθούν υδρατμοί.

Αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο για 2 μέρες εκτός ψυγείου και στην συνέχεια στο ψυγείο.

Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι ~55-60 γρ. (κόβουμε σε 16 κομμάτια)

Θερμίδες: 170 kcal

Υδατάνθρακες: 21 γρ.

Πρωτείνες: 6 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Καλή απόλαυση!!!

Leave A Response