Περί Κυριακής

Η Κυριακή Ζακχαίου είναι Διατροφολόγος – Βιοχημικός. Εργάζεται με πολλή αγάπη και πάθος τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο της διατροφής, της άσκησης  για του υγιεινού τρόπου ζωής. Αρχικά σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Νέας Ιωνίας «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής» αποκτώντας την σχετική κρατική πιστοποίηση και στην συνέχεια απέκτησε το πτυχίο “Bachelor of Science in Nutrition and Biochemistry  στο “The American University of Athens. Κάθε χρόνο παρακολουθεί πολυάριθμα σεμινάρια διατροφής σε έγκυρους οργανισμούς όπως είναι το Wageningen University, το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.α. ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κλινικής Διατροφής” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN). Φυσικά, παρακολουθεί ανελλιπώς συνέδρια με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου για την υγιεινή διατροφή «Περιπέτεια στην Λιχουδανία» από τις εκδόσεις  «Ψυχογιός» μαζί με την καταξιωμένη συγγραφέα Μουρίκη Κατερίνα. Ακόμη, έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό “VITA” για θέματα διατροφής και άσκησης ως επίσης και στο προσωπικό της ιστότοπο «Διατροφή Σήμερα», πολλά άρθρα του οποίου έχουν αναδημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flow Magazine, στο Cosmo.gr, στο ladylike.gr στην εφημερίδα στο Καρφί, στην εφημερίδα Agrotica news , στο περιοδικό “Τηλεθεατής και αλλού. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί τηλεοπτικά επανειλημμένως στην ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ1 “ON ERT” αλλά και στην εκπομπή “Η ζωή μου, η υγεία μου” για θέματα διατροφής και υγείας, ως επίσης έχει μιλήσει σε ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ως διατροφολόγος, δραστηριοποιείται στον τομέα της διατροφής από το 1999 και έχει εργαστεί στο Κέντρο Μεσογειακής διατροφής M.D.A.,  καθώς επίσης και στο Εργομετρικό και Διατροφoλογικό Κέντρο R.S.T.S. S.A. όπου εξειδικεύτηκε στην παροχή διατροφολογικών συμβουλών σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών , σε αθλητές αλλά και αθλητικές ομάδες υψηλού επιπέδου. Εξειδικεύεται στους τομείς της διατροφικής υποστήριξης του σύγχρονου και πολυάσχολου ατόμου με σκοπό την βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και των σωματομετρικών του χαρακτηριστικών. Παράλληλα, εξειδικεύεται στην αθλητική διατροφή, στην διατροφή απώλειας λίπους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, στην διατροφή αύξησης μυικής μάζας, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση και αλλαγή διατροφικών συνηθειών.
Της αρέσει κάθε μορφής άσκηση αλλά δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην κολύμβηση, στο χορό  και στις δραστηριότητες στην φύση. Επίσης, είναι χορωδός – μέλος της χορωδίας “Voce di Voce“, ταξιδεύει όποτε μπορεί και φυσικά αγαπάει το διάβασμα, το γράψιμο, το μαγείρεμα και η καλή παρέα.