Περί Κυριακής

.

Η Κυριακή Ζακχαίου είναι Διατροφολόγος – Βιοχημικός. Εργάζεται με πολλή αγάπη και πάθος τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο της διατροφής, της άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ως διατροφολόγος, δραστηριοποιείται στον τομέα της διατροφής από το 1999 και έχει εργαστεί στο Κέντρο Μεσογειακής διατροφής M.D.A.,  καθώς επίσης και στο Εργομετρικό και Διατροφoλογικό Κέντρο R.S.T.S. S.A. όπου εξειδικεύτηκε στην παροχή διατροφολογικών συμβουλών σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών , σε αθλητές αλλά και αθλητικές ομάδες υψηλού επιπέδου. Έχει τεράστια εμπειρία στην διατροφική υποστήριξη του σύγχρονου και πολυάσχολου ατόμου με σκοπό την βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και των σωματομετρικών του χαρακτηριστικών, όπως επίσης και στην αθλητική διατροφή, στην διατροφή απώλειας λίπους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, στην διατροφή αύξησης μυϊκής μάζας, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση και αλλαγή διατροφικών συνηθειών.

Σπουδές

 • Κάτοχος πτυχίου “Bachelor of Science in Nutrition and Biochemistry  από το “The American University of Athens.
 • Κάτοχος τίτλου εξειδίκευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην «Κλινική Διατροφή» .
 • Κάτοχος πιστοποίησης από Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών στα θέματα “Prevention of Childhood Obesity” & “Prevention of Adolescence Obesity”.
 • Κατέχει πιστοποίησεις από το Πανεπιστήμιο του Wageningen στα θέματα:
  • Professional Certificate in “Nutrition and Disease” (που περιλαμβάνει τα “Nutrition and Cancer” και “Nutrition, Heart Disease and Diabetes”)
  • “Nutrition, Exercise and Sports” 
  • Nutrition and Health – Human Microbiome” 
 • Tαυτόχρονα, παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κλινικής Διατροφής” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN). Φυσικά, παρακολουθεί ανελλιπώς συνέδρια με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Συγγραφή – Δημοσιεύσεις – Δημόσιες εμφανίσεις

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου για την υγιεινή διατροφή «Περιπέτεια στην Λιχουδανία» από τις εκδόσεις  «Ψυχογιός» μαζί με την καταξιωμένη συγγραφέα Μουρίκη Κατερίνα. Ακόμη, έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό “VITA” για θέματα διατροφής και άσκησης ως επίσης και στο προσωπικό της ιστότοπο «Διατροφή Σήμερα», πολλά άρθρα του οποίου έχουν αναδημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flow Magazine, στο Cosmo.gr, στο ladylike.gr στην εφημερίδα στο Καρφί, στην εφημερίδα Agrotica news , στο περιοδικό “Τηλεθεατής και αλλού. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί τηλεοπτικά επανειλημμένως στην ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ1 “ON ERT” αλλά και στην εκπομπή “Η ζωή μου, η υγεία μου” για θέματα διατροφής και υγείας, ως επίσης έχει μιλήσει σε ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ενδιαφέροντα

Της αρέσει κάθε μορφής άσκηση αλλά δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην κολύμβηση, στη yoga , στο pilates , στο χορό  και στις δραστηριότητες στην φύση. Επίσης, είναι χορωδός – μέλος της χορωδίας “Voce di Voce“, ταξιδεύει όποτε μπορεί και φυσικά αγαπάει το διάβασμα, το γράψιμο, το μαγείρεμα και την καλή παρέα.
.