Ομελέτα με ασπράδι αυγού και μανιτάρια

Αυτή είναι μία συνταγή για τέλεια, πανεύκολη και θρεπτική ομελέτα ιδανική για μεταπροπονητικό αλλά και για πρωινό ή βραδινό γεύμα.

Περιέχει 26 γρ. πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και αυτό την καθιστά ιδανική για μεταπροπονητικό γεύμα καθώς ενισχύει την μυϊκή αποκατάσταση.

Επιπλέον, ενδείκνυται για πρωινό ή για βραδινό γεύμα καθώς η υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες βοηθάει στον κορεσμό και τον έλεγχο της πείνας κατά την διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας.

Προτείνω να την συνδυάσετε με ψωμάκι ολικής άλεσης ή αραβική πίτα για να συμπληρώσετε το γεύμα σε υδατάνθρακες και να παρατείνετε ακόμα περισσότερο την αίσθηση κορεσμού.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε:

 Υλικά:

  • 100 γρ. ασπράδι αυγού
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 25 γρ. τυρί τριμμένο ελαφρύ
  • 1-2 μανιτάρια πορτομπέλο σε κομματάκια
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
  • Λίγο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγανάκι και μαραίνουμε τα μανιτάρια μας σε μέτρια φωτιά.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ, βάζουμε το ασπράδι και το χτυπάμε με το σύρμα για ασπρίσει, ρίχνουμε, το αυγό, το τυρί και τα μυρωδικά μας.

Ρίχνουμε τα αυγά μας στο τηγανάκι και καλύπτουμε με καπάκι για λίγα λεπτά.

Στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την ομελέτα μας.

 

Διατροφικά στοιχεία:

Θερμίδες: 256 kcal

Υδατάνθρακες: 1 γρ.

Πρωτείνες: 26,3 γρ.

Λιπαρά: 16,1 γρ.

 

  • Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

 

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response