Αυτήν τη λαχταριστή συνταγή για steak κουνουπιδιού στο αντικολλητικό αγαπώ να φτιάχνω τα κρύα βράδια του χειμώνα γιατί μου δίνει την αίσθηση κορεσμού και υφής του κρέατος χωρίς όμως να με βαραίνει ως βραδινό γεύμα. Αποτελεί ιδανικό πιάτο για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, μαγειρεύεται σε χρόνο dt και προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτική αξία.
Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία του κουνουπιδιού
Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές για κουνουπίδι ψητό οι οποίες όμως στην πλειοψηφία τους γίνονται στον φρούρνο. Αυτό όμως είναι πολυέξοδο χρονικά αλλά και ενεργειακά. Σ’αυτήν την εκδοχή το κουνουπίδι γίνεται στο αντικολλητικό σε πολύ λίγο χρόνο, και το αποτέλεσμα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτό του ψητού στο φούρνο.
Πάμε λοιπόν να σας δείξω τον τρόπο.
Υλικά:
- 1 φέτα κουνουπιδιού πάχους 2-3 εκατοστών
- σκόρδο σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
- Χυμό από μισό με ένα λεμόνι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε μία φαρδιά φέτα κουνουπίδι.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε δυνατή φωτιά, το αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, τοποθετούμε το κουνουπίδι.
Αλείφουμε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο και από την πάνω πλευρά, ροδίζουμε και καρυκεύουμε με όλα τα μπαχαρικά και από τις δύο πλευρές.
Αφού έχει ροδίσει το κουνουπίδι, το σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα με το καπάκι κλειστό, ώστε να μαγειρευτεί σε βάθος και να μαλακώσει τόσο όσο να έχει την υφή του ψητού κρέατος.
Καταναλώνουμε σε συνδυασμό με παξιμάδι ή ψωμί και κάποια μορφή πρωτείνης όπως αυγό ή τυρί ή χούμους.
Διατροφικά στοιχεία:
Θερμίδες: 146 kcal
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Πρωτείνες: 4 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ.
- Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
- Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.
Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!