Σπιτικά cookies με βρώμη, χουρμάδες και σοκολάτα

Δημιουργία συνταγής και φωτογράφιση:
Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικά cookies με βρώμη, χουρμάδες και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη αλλά με όλη τη γλύκα από τους βασιλικούς χουρμάδες και την κουβερτούρα. Ο συνδυασμός σοκολάτας και φυστικοβούτυρου, δίνουν στα μπισκότα μια υπέροχη βουτυρένια υφή και άρωμα, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα μπισκότα εμπορίου. Cookies για όλες τις ώρες, για σνακ στο σχολείο ή στην δουλειά, που χαρίζουν πλούσια θρεπτική αξία, φυτικές ίνες και πολύ καλό προφίλ λιπαρών οξέων.  Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:

120 γρ. Νιφάδες βρώμης, ελαφρώς σπασμένες στο μούλτι

120 γρ. Χουρμάδες αποξηραμένοι

50 γρ. Κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια 

50 γρ. Καρύδια σε σκόνη

100 γρ. Φυστικοβούτυρο 100% πάστα φυστικιού

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 15’ και μετά τους πολτοποιούμε με 1 κ.σούπας από το νερό στο οποίο μούλιασαν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε και ενοποιούμε σταδιακά χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, τα αυγά, το φυστικοβούτυρο, τους πολτοποιημένους χουρμάδες, τη σοκολάτα, τους ξ. καρπούς, το αλάτι, την βανίλια και την βρώμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα με την κάτω αντίσταση.

Η ζύμη βγαίνει πολύ κολλώδης και γι’αυτό συνιστώ να την πλάσετε σε ένα μεγάλο μπαστούνι και να κόψετε χρησιμοποιώντας μαχαίρι 15 κομμάτια των 35 γραμμαρίων, επειδή χρησιμοποίησα ζυγαριά κουζίνας, βγαίνουν 15 τεμάχια ακριβώς.

Φορώντας γάντια κουζίνας, (πάλι επειδή η ζύμη είναι κολλώδης), πλάθουμε τα κομμάτια σε επίπεδα μπισκότα και τα απλώνουμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους σε ταψί με λαδόκολλά.

Ψήνουμε για 10-12’ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διατροφικά στοιχεία ανά μπισκότο 1/15

Θερμίδες: 135

Υδατάνθρακες: 13

Πρωτείνες: 4

Λιπαρά: 7,5

 

Ακολουθήστε την Κυριακή Ζακχαίου στο Instagram & στο Facebook.

Leave A Response