Pancake με μήλο και κανέλα

  • Δημιουργία συνταγής, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Σήμερα ξύπνησα με όρεξη για pancakes με μπανάνα & βρώμη αλλά δεν είχα μπανάνα, οπότε έφτιαξα με μήλο που είχα! Είναι μία συνταγή που την παλεύω εδώ και καιρό αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετά καλό ώστε να αξίζει να το μοιραστώ μαζί σας. Όμως εν τέλει τα κατάφερα, και σας παρουσιάζω την συνταγή!

Υλικά για 1 μερίδα

  • 1 μικρό μήλο κομμένο 
  • 1 κ. σούπας (10 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σούπας γάλα ή φυτικό ρόφημα ή ξινόγαλα
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • κανέλα σε σκόνη
  • Λίγο λάδι για το αντικολλητικό τηγάνι

Για το γαρνίρισμα:

  • Ένα μικρό μήλο
  • 1 κ.γ. μέλι, κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

Σ’ένα μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ψιλοκόβουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.

Στο μεταξύ, έχουμε βάλει το αντικολλητικό τηγάνι μας στην φωτιά στην μέγιστη θερμοκρασία, αλλά μόλις κάψει ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ την φωτιά στο μέτριο, αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και προσθέτουμε με μία κουπίτσα το μίγμα σε δόσεις και δίνοντάς τους το γνώριμο στρογγυλό σχήμα.

Καλύπτουμε με καπάκι, περιμένουμε περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί από κάτω (μία ένδειξη για να το καταλάβουμε είναι ότι εμφανίζονται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια). Με την βοήθεια μίας ξύλινης σπάτουλας το γυρίζουμε και περιμένουμε μέχρι να ψηθεί και από την άλλη.

😋 Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το μήλο, το μέλι και την κανέλα.

Διατροφικά στοιχεία ανά  μερίδα (μαζί με το γαρνίρισμα):

Θερμίδες: 330 kcal 

 Υδατάνθρακες:  50 γρ.

Πρωτεϊνες : 8,6 γρ.

Λιπαρά: 12 γρ.

Βρείτε μας στο Facebook και στο Instagram.

 

 

Leave A Response