Έχοντας δει άπειρα βίντεο στα social media με την υγιεινή εκδοχή του παγωτού – το nice cream – σπιτικό παγωτό στο λεπτό – αποφάσισα να το δοκιμάσω και να διαπιστώσω για το αν πρόκειται πραγματικά για ένα γλύκισμα που μοιάζει με παγωτό γευστικά και σε υφή ή όχι.
Το αποτέλεσμα με εξέπληξε πραγματικά, καθώς πρόκειται για ένα κρεμώδες παγωτό με πλούσια γεύση που δροσίζει και γλυκαίνει και το κυριότερο με λίγες θερμίδες, τόσο λίγες που μπορούμε να το απολαμβάνουμε σε αρκετά τακτική βάση.
Έτσι, σας το έφτιαξα με 2 παραλλαγές για να τις δοκιμάσετε και να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει στην διατροφή και στα γούστα σας.
Εκδοχή 1η (110 θερμίδες)
Υλικά :
100 γρ. μπανάνα ώριμη κομμένη κομματάκια και κατεψυγμένη
½ κ.γ. μελάσα ή μέλι ή πετιμέζι
1 κ.γ. κακάο
20 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μας, αν χρειαστεί, διακόπτουμε για λίγο ανακατεύουμε με το κουτάλι μας και σε 1’ έχουμε έτοιμο το παγωτάκι μας.
Διατροφικά στοιχεία:
Θερμίδες: 110 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Πρωτείνες: 1,3 γρ.
Λιπαρά: 2,2 γρ.
Εκδοχή 2η (150 θερμίδες)
Υλικά :
120 γρ. μπανάνα ώριμη κομμένη κομματάκια και κατεψυγμένη
½ κ.γ. μελάσα ή μέλι ή πετιμέζι
1 κ.γ. κακάο
30 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
5 γρ. ξηρούς καρπούς σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μας εκτός από τους ξηρούς καρπούς, αν χρειαστεί, διακόπτουμε για λίγο ανακατεύουμε με το κουτάλι μας και σε 1’ έχουμε έτοιμο το παγωτάκι μας. Το σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Διατροφικά στοιχεία:
Θερμίδες: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Πρωτείνες: 2,4 γρ.
Λιπαρά: 4,9 γρ.
-
Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
-
Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.
Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!