Κρέμα βρώμης με μήλο

Σας έχω άλλη μία τέλεια συνταγή για κρέμα βρώμης με μήλο αυτή τη φορά!

Η βρώμη είναι μία τροφή με τεράστια θρεπτική αξία καθώς περιέχει πρωτείνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Επίσης, λόγω της ιδιότητάς της να χυλώνει αποτελεί ιδανικό υλικό για υγιεινές και θρεπτικές κρεμούλες – ζεστές ή κρύες – που μπορούν να καταναλωθούν όλες τις εποχές του χρόνου.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει ως υγρό στοιχείο το ρόφημα αμυγδάλου με πρωτεϊνη ή γάλα ελαφρύ, επίσης περιέχει μήλο για επιπλέον προσθήκη αντιοξειδωτικών ουσιών και φυτικών ινών και καρύδια για Ω-3 λιπαρά οξέα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα γεύμα με υψηλή ποιότητα, πλούσια θρεπτική αξία και γλυκιά γεύση .

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά για μία μερίδα:

  • 200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου με πρωτεϊνη ή γάλα ελαφρύ
  • 40 γρ. νιφάδες βρώμης (ολόκληρες ή σε αλεύρι ή μισές μισές)
  • 120 γρ. μήλο – το μισό στο μίγμα και το υπόλοιπο γαρνιτούρα
  • 1 μικρή κουταλίτσα του γλυκού μέλι
  • 1/2 κ. γλυκού Κανέλα 
  • 5 γρ. καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε το μισό μήλο τριμμένο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.   

Αμέσως μετά προσθέτουμε την κανέλα, το ρόφημα αμυγδάλου (ή το γάλα), τις νιφάδες βρώμης, και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μας.

Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δούμε ότι έχει αρχίσει να χυλώνει, κατεβάζουμε από την φωτιά και και μεταφέρουμε σ’ένα μπολ.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και αν θέλουμε να την καταναλώσουμε αμέσως τη γαρνίρουμε με το υπόλοιπο μήλο, το μέλι και τους ξηρούς καρπούς.

Διαφορετικά μπορούμε να την παγώσουμε στο ψυγείο και να την καταναλώσουμε αργότερα σαν κρύα κρέμα.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα :

Θερμίδες: 350 kcal

Πρωτείνες : 12,5 γρ.

Υδατάνθρακες: 55 γρ.

Λιπαρά: 9,5 γρ.

  • Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

 

Leave A Response