Κουνουπίδι κοκκινιστό γιαχνί

  • Μαγείρεμα, θερμιδομέτρηση συνταγής και φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Μία χειμωνιάτικη συνταγή που λατρεύω γιατί με ηρεμεί με την γλύκα του κουνουπιδιού και την μαλακή του υφή. Μαγειρεύεται σε λίγο χρόνο και προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτική αξία από τα σούπερ αντιοξειδωτικά του κουνουπιδιού και των λοιπών λαχανικών.

Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία του κουνουπιδιού

Για πλουσιότερη αίσθηση κορεσμού με μεγαλύτερη διάρκεια, συνδυάστε με προζυμένιο ψωμί ή παξιμάδια κρίθινα και τυρί που αγαπάτε – προσωπικά μου αρέσει η φέτα με το συγκεκριμένο πιάτο.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για κουνουπίδι κοκκινιστό γιαχνί.

Υλικά:

1 κουνουπίδι πλυμένο και κομμένο σε φουντίτσες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομματάκια

1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 ποτήρι ντομάτα αλεσμένη

200 ml νερό

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Από μισό κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή, κουρκουμά, κάρυ

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ροδίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές, ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά και αφαιρούμε σ’ένα πιάτο αδειάζοντας το τηγάνι.

Ρίχνουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού και ροδίζουμε απ’όλες τις πλευρές.

Ενώνουμε με τα λαχανικά που ροδίσαμε προηγουμένως και προσθέτουμε την αλεσμένη ντομάτα, ένα μικρό ποτήρι νερό και καρυκεύουμε.

Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας να μαγειρευτεί το κουνουπίδι μας σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

350 γρ. μπρόκολο μαγειρεμένο, 2 παξιμαδάκια σίκαλης και 50 γρ. φέτα

Θερμίδες: 500 kcal

Υδατάνθρακες: 34 γρ.

Πρωτείνες: 17 γρ.

Λιπαρά: 34 γρ.

Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία του κουνουπιδιού

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response