Κεικ με μέλι, γιαούρτι και πορτοκάλι

  • Δημιουργία συνταγής και φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Σας έχω μια πολύ εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή για υγρό και δροσερό κεικ με μέλι, γιαούρτι και πορτοκάλι! Φτιάχνεται χωρίς την χρήση μίξερ και περιέχει αγνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Είναι ένα υγιεινό γλυκάκι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να καταναλωθεί μέσα στην εβδομάδα σαν πρωινό ή σνακ μαζί με κάποιο φρούτο ή με κάποιο γαλακτοκομικό ή φυτικό ρόφημα.

Δοκιμάστε την και θα την αγαπήσετε.

Υλικά:

  •  200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ή 1 κούπα
  •  60 γρ. ελαιόλαδο ή 1/3 της κούπας
  • 80 γρ. μέλι ή 1/3 κούπας
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή 100 γρ.
  •  2 αυγά
  •  300 γρ. βιολογική φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) ή 1⅔ κούπες
  • Μια τσιμπιά αλάτι
  • 40 γρ. αποξηραμένες σταφίδες, κράνμπερις, γκότζι μπέρις ή 1/4 κούπας
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή 1 κούπα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα υγρά στοιχεία της συνταγής δηλαδή το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό – σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ενοποιούμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι επάνω από το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και τα αποξηραμένα και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 45΄ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του κεικ (εξαρτάται το φούρνο).

Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγαίνει καθαρή είναι ψημένο.

Μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα για 10΄ και στην συνέχεια την  αναποδογυρίζουμε επάνω σε πιατέλα.

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι ~42 γρ.

Θερμίδες: 150 kcal

Υδατάνθρακες: 17 γρ.

Πρωτεϊνες: 5 γρ.

Λιπαρά: 7 γρ.

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram & στο Facebook.

 

Leave A Response