Περί Κυριακής

.

Ονομάζομαι Κυριακή Ζακχαίου και είμαι Διατροφολόγος – Βιοχημικός. Εργάζομαι τα τελευταία 25 χρόνια στον χώρο της διατροφής, της άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ως διατροφολόγος, δραστηριοποιούμαι στον τομέα της διατροφής από το 1999 και έχω εργαστεί στο Κέντρο Μεσογειακής διατροφής M.D.A.,  καθώς επίσης και στο Εργομετρικό και Διατροφoλογικό Κέντρο R.S.T.S. S.A. και ΟΜΟΙΣΤΑΣΙΣ όπου εξειδικεύτηκα στην παροχή διατροφολογικών συμβουλών σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών , σε αθλητές αλλά και αθλητικές ομάδες υψηλού επιπέδου. Η εμπειρία και η εξειδίκευσή μου αφορά τη διατροφική υποστήριξη του σύγχρονου και πολυάσχολου ατόμου με σκοπό την βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και των σωματομετρικών του χαρακτηριστικών, όπως επίσης και στην αθλητική διατροφή, στην διατροφή απώλειας λίπους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, στην διατροφή αύξησης μυϊκής μάζας, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση και αλλαγή διατροφικών συνηθειών.

Σπουδές

 • Είμαι κάτοχος πτυχίου “Bachelor of Science in Nutrition and Biochemistry  από το “The American University of Athens.
 • Παράλληλα κατέχω τον τίτλο εξειδίκευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην «Κλινική Διατροφή».
 • Είμαι κάτοχος πιστοποίησης από Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών στα θέματα “Prevention of Childhood Obesity” & “Prevention of Adolescence Obesity”.
 • Κατέχω πιστοποίησεις από το Πανεπιστήμιο του Wageningen στα θέματα:
  • Professional Certificate in “Nutrition and Disease” (που περιλαμβάνει τα “Nutrition and Cancer” και “Nutrition, Heart Disease and Diabetes”)
  • “Nutrition, Exercise and Sports” 
  • Nutrition and Health – Human Microbiome” 
 • Tαυτόχρονα, παρακολουθώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κλινικής Διατροφής” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN).
 • Φυσικά, παρακολουθώ ανελλιπώς συνέδρια με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Συγγραφή – Δημοσιεύσεις – Δημόσιες εμφανίσεις

Έχω συμμετάσχει στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου για την υγιεινή διατροφή «Περιπέτεια στην Λιχουδανία» από τις εκδόσεις  «Ψυχογιός» μαζί με την καταξιωμένη συγγραφέα Μουρίκη Κατερίνα. Ακόμη, έχω αρθρογραφήσει στο περιοδικό “VITA” για θέματα διατροφής και άσκησης ως επίσης και στο προσωπικό μου ιστότοπο «Διατροφή Σήμερα», πολλά άρθρα του οποίου έχουν αναδημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flow Magazine, στο Cosmo.gr, στο ladylike.gr στην εφημερίδα στο Καρφί, στην εφημερίδα Agrotica news , στο περιοδικό “Τηλεθεατής και αλλού. Επιπλέον, έχω εμφανιστεί τηλεοπτικά επανειλημμένως σε ζωντανές εκπομπές της ΕΡΤ1 αλλά και στην εκπομπή “Η ζωή μου, η υγεία μου” για θέματα διατροφής και υγείας, ως επίσης έχω μιλήσει σε ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει κάθε μορφής άσκηση αλλά δείχνω ιδιαίτερη προτίμηση στο τρέξιμο, στη yoga , στο pilates , στο χορό  και στις δραστηριότητες στην φύση. Επίσης, είμαι χορωδός – μέλος της χορωδίας “Voce di Voce“, ταξιδεύω όποτε μπορώ και φυσικά αγαπάω το διάβασμα, το γράψιμο, το μαγείρεμα και την καλή παρέα.

Για οποιαδήποτε απορίας σας, μη διστάσετε μου να στείλετε email στο zak.kyriaki@gmail.com.

Καλώς ήρθατε λοιπόν στην ιστοσελίδα μου σας εύχομαι καλή περιήγηση και καλή ενημέρωση.

.