Περί Κυριακής

Η Ζακχαίου Κυριακή αρχικά σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Νέας Ιωνίας στην ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής» όπου και απέκτησε την σχετική κρατική πιστοποίηση. Ακολούθως, συνέχισε τις σπουδές της στο “A.U.A. EUROPE” όπου και απέκτησε το πτυχίο “Bachelor of Science in Nutrition and Biochemistry“. Επιπλέον, παρακολουθεί το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN),  για την λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική Διατροφή και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας παρακολουθώντας επιστημονικά συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου για την υγιεινή διατροφή «Περιπέτεια στην Λιχουδανία» από τις εκδόσεις  «Ψυχογιός» μαζί με την καταξιωμένη συγγραφέα Μουρίκη Κατερίνα. Ακόμη, έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό “VITA” για θέματα διατροφής και άσκησης ως επίσης και στο προσωπικό της ιστότοπο «Διατροφή Σήμερα», πολλά άρθρα του οποίου έχουν αναδημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flow Magazine, στο Cosmo.gr, στο ladylike.gr στην εφημερίδα στο Καρφί, στην εφημερίδα Agrotica news , στο περιοδικό “Τηλεθεατής και αλλού. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί τηλεοπτικά επανειλημμένως στην ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ1 “ON ERT” αλλά και στην εκπομπή “Η ζωή μου, η υγεία μου” για θέματα διατροφής και υγείας, ως επίσης έχει μιλήσει σε ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ως διατροφολόγος, δραστηριοποιείται στον τομέα της διατροφής από το 1999 και έχει εργαστεί στο Κέντρο Μεσογειακής διατροφής M.D.A.,  καθώς επίσης και στο Εργομετρικό και Διατροφoλογικό Κέντρο R.S.T.S. S.A. όπου εξειδικεύτηκε στην παροχή διατροφολογικών συμβουλών σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών , σε αθλητές αλλά και αθλητικές ομάδες υψηλού επιπέδου. Εξειδικεύεται στους τομείς της διατροφικής υποστήριξης του σύγχρονου και πολυάσχολου ατόμου με σκοπό την βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και των σωματομετρικών του χαρακτηριστικών. Παράλληλα, εξειδικεύεται στην αθλητική διατροφή, στην διατροφή απώλειας λίπους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, στην διατροφή αύξησης μυικής μάζας, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση και αλλαγή διατροφικών συνηθειών.
Της αρέσει κάθε μορφής άσκηση αλλά δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην κολύμβηση, στο χορό  και στις δραστηριότητες στην φύση. Επίσης τρελαίνεται για ταξίδια, της αρέσει η μουσική, το διάβασμα, το γράψιμο, το μαγείρεμα και η καλή παρέα.