Σουτζουκάκια στο φούρνο

Οφείλω να πω ότι λατρεύω τα σουτζουκάκια της μαμάς μου κι επειδή η μαμά της διαιτολόγου είναι δυο φορές διαιτολόγος, φυσικά και τα κάνει στο φούρνο!

Πάμε λοιπόν να σας δώσω τη συνταγή και στο τέλος σας έχω και θερμίδες.

Υλικά:

Για τον κιμά

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • Μισή κούπα Φρυγανιά τριμμένη
  • Μισό ποτηράκι ροζέ κρασί ημίξηρο (αν έχετε μαυροδάφνη βάζετε αυτό)
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά που αναγράφω και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να ανταλλάξει γεύσεις.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Παίρνετε μικρές ποσότητες από τον κιμά και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα οποία τοποθετείτε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα σ’ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζοντας για λίγα λεπτά το χυμό ντομάτας με το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη και την κανέλα.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα της ντομάτας.

Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντας με ρύζι σπυρωτό και φρέσκια σαλάτα.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα!

(120 γρ. σουτζουκάκια με 120 γρ. ρύζι)

Θερμίδες: 500 kcal

Υδατάνθρακες: 43 γρ.

Πρωτείνες: 30 γρ.

Λιπαρά: 26 γρ.

  • Θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση συνταγής:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response