Μία υγιεινή και νόστιμη απάντηση σε όλα τα ανθυγιεινά αλμυρά σνακ όπως είναι τα πατατάκια, τα γαριδάκια και άλλα τέτοια “σακουλινικά” αποτελούν τα ψητά ρεβίθια σνακ.
Πανεύκολη συνταγή που κρύβει μέσα της την θρεπτική αξία των ρεβιθιών: πρωτεΐνες, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ. Επιπλέον, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή δεν ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο του αίματος.
Κι επειδή, προσθέτουμε σ’αυτά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ωφέλιμα μυρωδικά όπως θυμάρι, κουρκουμά και πάπρικα στέλνουμε την διατροφική τους αξία στα ύψη συνδυάζοντας απόλαυση και υγιεινή διατροφή σε ένα σνακ.
Πάμε να δούμε την συνταγή:
Υλικά:
300 γρ. Μουλιασμένα ρεβίθια (για 8-12 ώρες)
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. σούπας θυμάρι
1 κ.γλυκού κουρκουμά
1 κ.γλυκού πάπρικα
1 κ.γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια σε αρκετό αλατισμένο νερό, αλλά όχι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβίθια σε ένα σουρωτό και μετά σκουπίζουμε με 2-3 κομμάτια χαρτιού ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.
- Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.
- Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τα απλώνουμε αραιά ώστε να μεταφέρεται ο ζεστός αέρας ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς στην χαμηλή σκάλα για 40-50 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Θερμιδική αξία ανά μερίδα 50 γρ.
Θερμίδες : 165 γρ.
Υδατάνθρακες :18,0 γρ.
Πρωτεϊνες :7,5 γρ.
Λιπαρά :7 γρ.
Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook.