Πολύχρωμη υπερ-αντιξειδωτική σαλάτα λάχανο

Όπως έχω γράψει σε πολλά άρθρα, οι πολύχρωμες σαλάτες μας εφοδιάζουν με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά με αποτέλεσμα να είναι πολύτιμες για την υγεία μας. Η συγκεκριμένη σαλάτα αποτελείται από ποικιλία λαχανικών, βασίζεται όμως στο λάχανο το οποίο ιδιαίτερα όταν είναι στην εποχή του αποτελεί μία πραγματικά καταπληκτική και ωφέλιμη για την υγεία μας τροφή.

Συνταγή :

Όλα τα υλικά που αναφέρονται είναι καθαρισμένα από τα εξωτερικά φύλλα και πλυμένα:

1 κομμάτι πράσινο λάχανο
1 κομμάτι κόκκινο λάχανο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα άνιθο
αλάτι
λεμόνι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβετε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και βάζετε στον πολυκόφτη, (multi), ένα μέρος από αυτά μέχρι να γεμίσει αλλά όχι τελείως. Πατάτε το κουμπί του πολυκόφτη για 5-6 φορές στιγμιαία μέχρι να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια. Αδειάζετε στην σαλατιέρα σας και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί. Προσθέτετε αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο και είναι έτοιμη η υπερ-αντιοξειδωτική σαλάτα σας!!!

 

Τη συνταγή έγραψε και φωτογράφησε η Ζακχαίου Κυριακή Διατροφολόγος – Βιοχημικός
Google +

 

Leave A Response