Μπιφτέκια μοσχαρίσια ελαφριά και νόστιμα

mpifteki-mosxou-2

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια light, πλούσια σε πρωτεΐνες και σίδηρο και μέτρια προς χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους και θέλουν ένα γεύμα που θα τους δώσει ενέργεια και δύναμη.

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι μέτριας περιεκτικότητας σε λίπος σε κιμά
  • 1 φέτα ψωμί σίκαλης μουλιασμένη σε γάλα 1,5%
  • ½ κρεμμύδι τριμμένο
  • ½  καρότο τριμμένο ή κολοκύθι
  • ½  δοντάκι σκόρδο τριμμένο
  • Μαϊντανό
  • 2 κ.γλυκού γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ. Σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

IMG_1214

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε ώστου να ομογενοποιηθούν.

2. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ωρίτσα.

3. Πλάθουμε ισομεγέθη μπιφτέκια.

4. Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και ψήνουμε για 30-40’ περίπου στους 180 – 2000C.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ –ΑΝΑ 100 γρ.

Θερμίδες

250 kcal

Υδατάνθρακες

3 γρ

Πρωτεϊνες

26 γρ

Λιπαρά

15 γρ

Σίδηρος

2,7 mg

Βιταμίνη Β12

2,5 mcg

Ψευδάργυρος

6,4 mcg

 

Τη συνταγή έγραψε και φωτογράφησε η Ζακχαίου Κυριακή Διατροφολόγος – Βιοχημικός
Google +

 

Leave A Response