Οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους την άνοιξη και τι καλύτερο από ένα φαγητό που συνδυάζει τη γλυκιά και την γεμάτη γεύση τους, αλλά χωρίς τις περιττές θερμίδες και τη λαδίλα του τηγανιού!
Έτσι λοιπόν, σας έφτιαξα συνταγή εύκολη και γρήγορη για μελιτζάνες κοκκινιστές με πιπεριές και φέτα. Προτίμησα το αντικολλητικό τηγάνι για να αποκλείσω τη χρήση του φούρνου καθώς είναι πολύ χρονοβόρος αλλά και ασύμφορος ενεργειακά.
Οι μελιτζάνες ,αλλά και οι πιπεριές είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά φυτικές ίνες, βοηθώντας τον οργανισμό:
- να καταπολεμήσει τις φλεγμονές
- να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες
- να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος
- στην μείωση της κακής χοληστερόλης
- στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού
- στην καλή λειτουργία του εντέρου
- στην πρόληψη ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος
Πάμε λοιπόν να δούμε πώς τη συνταγή:
Υλικά για 3 μερίδες
- 3-4 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες σε κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 πιπεριές κόκκινες σε μικρά κομματάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες σε κομματάκια ή 1 κουτί (400 γρ.) ντομάτα κονκασέ
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. τυρί φέτα κομματάκια
- 1 κ. γλυκού Θυμάρι
- 1 κ. γλυκού Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι λίγο (λόγω της φέτας)
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις μελιτζάνες απ’όλες τις πλευρές, τις αλατίζουμε πολύ λίγο, τις πασπαλίζουμε με θυμάρι και όταν ψηθούν τις αφαιρούμε.
Στο ίδιο αντικολλητικό, βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας, το σκόρδο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και στο τέλος ρίχνουμε την ντομάτα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, λίγο ακόμα θυμάρι, τον μαϊντανό ή τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20’ με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να δέσουν μεταξύ τους οι γεύσεις.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την φέτα σε κομματάκια και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
Θερμίδες: 440 kcal
Υδατάνθρακες: 26,0 γρ.
Πρωτείνες: 12,0 γρ.
Λιπαρά: 32,0 γρ.
- Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
- Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.
Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!