Μανιτάρια ψητά στο φούρνο με τυριά

Πανεύκολη και ελαφριά συνταγή για ψητά μανιτάρια γεμιστά με τυριά. Ιδανικό και παιχνιδιάρικο fingerfood που χορταίνει ενώ ταυτόχρονα παρέχει υψηλή ποσότητα φυτικών ινών & πρωτεϊνών με χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων.

Υλικά:

12 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

1 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο (αν δεν σας αρέσει το σκόρδο το παραλείπετε)

2 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη

½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ψιλά κομματάκια

100 γρ. τυρί κρέμα ελαφρύ τύπου Philadelphia

80 γρ. τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο (50 + 30)

Πιπέρι

Ελάχιστο αλάτι για το σοτάρισμα των μανιταριών

Μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το ποδαράκι τους ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό το οποίο θα γεμίσουμε με τυριά.

Ψιλοκόβουμε το πόδι των μανιταριών, και την πιπεριά και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο αλάτι, μέχρι να πιούν τελείως τα ζουμιά τους και να συρρικνωθούν. Στο τέλος ρίχνουμε την γαλοπούλα κι αυτή ψιλοκομμένη και την σοτάρουμε για λίγο.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 50 γρ. από την γραβιέρα, το σκόρδο, τα σοταρισμένα υλικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε αρκετά ώστε να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα, με ένα κουταλάκι, ισομοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα μανιτάρια και τα βάζουμε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20΄. Το τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με τα 30 γρ. τριμμένης γραβιέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλουμε συνδυάζουμε με σαλάτα πράσινων λαχανικών.

Θρεπτική ανάλυση ανά 3 μανιτάρια:

Θερμίδες: 210 kcal

Υδατάνθρακες: 3 γρ.

Πρωτεϊνες: 18,0 γρ.

Λιπαρά: 14 γρ.

 

Την συνταγή έγραψε και φωτογράφισε η Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός. Ακολουθήστε μας στο Instagram & στο Facebook.

 

Leave A Response