Κουνουπίδι κοκκινιστό γιαχνί

  • Μαγείρεμα, θερμιδομέτρηση συνταγής και φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Μία χειμωνιάτικη συνταγή που λατρεύω γιατί με ηρεμεί με την γλύκα του κουνουπιδιού και την μαλακή του υφή. Μαγειρεύεται σε λίγο χρόνο και προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτική αξία από τα σούπερ αντιοξειδωτικά του κουνουπιδιού και των λοιπών λαχανικών.

Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία του κουνουπιδιού

Για πλουσιότερη αίσθηση κορεσμού με μεγαλύτερη διάρκεια, συνδυάστε με προζυμένιο ψωμί ή παξιμάδια κρίθινα και τυρί ή αυγό ή τόνο – προσωπικά μου αρέσει η φέτα με το συγκεκριμένο πιάτο.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για κουνουπίδι κοκκινιστό γιαχνί.

Υλικά:

1 κουνουπίδι πλυμένο και κομμένο σε φουντίτσες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομματάκια

1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 ποτήρι ντομάτα αλεσμένη

150 ml νερό

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Μισό κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή

1/4 κ. γλυκού κουρκουμά, κάρυ

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κ. σούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ροδίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές .

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού για να τις ροδίσουμε κι αυτές για άλλα 3-4 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε την αλεσμένη ντομάτα, το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και με το καπάκι κλειστό, ελέγχοντας κατά διαστήματα αν χρειάζεται επιπλέον νερό.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

350 γρ. κουνουπίδι μαγειρεμένο, 2 παξιμαδάκια σίκαλης και 50 γρ. φέτα

Θερμίδες: 500 kcal

Υδατάνθρακες: 34 γρ.

Πρωτείνες: 17 γρ.

Λιπαρά: 34 γρ.

Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία του κουνουπιδιού

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response