Κοτόπουλο με κάστανα και μανιτάρια

  • Μαγείρεμα, θερμιδομέτρηση συνταγής και φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για την καταπληκτική διατροφική αξία του κάστανου, για τα οφέλη του στην υγεία μας αλλά και πώς να το εντάξουμε σωστά στην διατροφή μας.

Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία των κάστανων 🌰

Κι έτσι σας ετοίμασα μία υπέροχη χειμωνιάτικη συνταγή που μαγειρεύεται σε λίγο χρόνο αλλά αφήνει ικανοποίηση διαρκείας! Προσφέρει την πλούσια γεύση και θρεπτική αξία των κάστανων και των μανιταριών και τις πρωτεϊνες υψηλής βιολογικής αξίας του κοτόπουλου.

Συνδυάστε με φρέσκια σαλάτα για πλουσιότερη αίσθηση κορεσμού με μεγαλύτερη διάρκεια.

Υλικά:

600 γρ.  μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κομμένο σε μπουκιές

500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο

200 γρ. κάστανα  βρασμένα και καθαρισμένα

2 κ. σουπας ελαιόλαδο

1 κ. σούπας θυμάρι

Από μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, μοσχοκάρυδο, κύμινο

Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ροδίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και αφαιρούμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομματάκια κοτόπουλου για 4 λεπτά από κάθε μεριά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ροδισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, τα κάστανα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.

Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για άλλα 20 ακόμα λεπτά, φροντίζοντας να ανακατέψουμε ελαφρώς το φαγητό άλλη μια φορά.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

Κοτόπουλο 140 γρ. κάστανα 80 γρ., μανιτάρια και σαλάτα

Θερμίδες: 520 kcal

Υδατάνθρακες: 28,0 γρ.

Πρωτείνες: 45,0 γρ.

Λιπαρά: 27,0 γρ.

Διαβάστε εδώ για την διατροφική αξία των κάστανων 🌰

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response