Καλαμαράκια με κριθαράκι

Σας έχω μία νόστιμη και γρήγορη συνταγή για καλαμαράκια με κριθαράκι.
Τα καλαμαράκια έχουν μεγάλη διατροφική αξία γιατί ενώ περιέχουν λίγες θερμίδες χαρίζουν:

  • Πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας.
  • ω-3 λιπαρά οξέα (κάνουν καλό στην καρδιά και στο μυαλό)
  • Βιταμίνες Ε, Β2 & B12
  • Χαλκό, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο και κάλιο.

Καλό είναι να τονίσουμε ότι αν έχετε υψηλή χοληστερόλη, προσέξτε τα γιατί περιέχουν αρκετή. Ωστόσο, τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα δεν επηρεάζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη διαιτητική πρόσληψη, όσο από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα η συνολική πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.

Υλικά:

  • 4 μεγάλα καλαμάρια
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
  • 1 μία πιπεριά πορτοκαλί σε κομματάκια
  • 3 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • Αγριοκύμινο σε σκόνη
  • Κόλιανδρο σε σκόνη
  • 100 γρ. κρασί ροζέ
  • 4-5 Σπόρους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μία πλασωτέ κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα καλαμαράκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με το κρασί.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Στο μεταξύ, βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ότι λέει η συσκευασία και το σουρώνουμε.

Τέλος, ενσωματοώνουμε με το κριθαράκι και γαρνίρισε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Θρεπτική αξία ανά μερίδα 250 γρ.

  • Θερμίδες:500 kcal

  • Υδατάνθρακες: 55 γρ.

  • Πρωτεϊνες: 22 γρ.

  • Λιπαρά: 23 γρ.

    • Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
    • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

     

    Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response