Φιλέτο ψαριού με λαχανικά στο αντικολλητικό

Ο Εθνικός μας Διατροφικός Οδηγός, συστήνει να καταναλώνουμε ψάρι 2-3 μερίδες την εβδομάδα, όπου μία μερίδα αποτελείται από 150 γρ. μαγειρεμένου ψαριού. Όμως δυστυχώς, πολλοί δεν καταναλώνουν ψάρι καθόλου ιδιαίτερα το χειμώνα λόγω της μυρωδιάς που αφήνει στο σπίτι όταν ψήνεται.

Γι’αυτό σας ετοίμασα αυτήν την συνταγή για φιλέτο ψαριού στο αντικολλητικό, που αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να φάμε το ψάρι μας εύκολα και γρήγορα χωρίς ανεπιθύμητες μυρωδιές, ταψιά και φούρνους.

Σ’αυτήν την συνταγή το έχω συνδυάσει με ψητά λαχανικά επίσης στο αντικολλητικό, κάτι που μου αρέσει να κάνω συχνά γιατί το λάχανο και το κρεμμύδι όταν μαγειρεύονται γλυκαίνουν και ταιριάζουν πολύ γευστικά με το ψάρι.

Διατροφικά, η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οργανισμού μας, πληθώρα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά :

  • 200 γρ.  – 1 φιλέτο ψαριού (πωλείται νωπό ή κατεψυγμένο)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 φύλλα λάχανου καθαρισμένα από τα κοτσάνια
  • 1 καρότο κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε κομματάκια
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 κ.σούπας Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά

Εκτέλεση:

Αρχικά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο αντικολλητικό μας και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σταδιακά το κρεμμύδι, το λάχανο, το καρότο και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι ή το λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στο πιάτο μας.

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο αντικολλητικό μας και προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού με την πέτσα προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και μετά από 2-3 λεπτά, όταν έχει γίνει τραγανή η πέτσα, τα αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν κι από την άλλη για άλλα 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε το ψάρι μας πάνω από τα λαχανικά μας και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε.

Διατροφικά στοιχεία:

  • Θερμίδες: 433 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7,5 γρ.
  • Πρωτείνες: 49 γρ.
  • Λιπαρά: 23,0 γρ.

 

  • Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:

  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

 

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response