Στήθος κοτόπουλου, ένα φαγητό που τρώει ο κάθε διαιτόμενος που σέβεται τον εαυτό του και όχι αδίκως αφού περιέχει χαμηλά κορεσμένα λιπαρά και πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας. Λόγω όμως των λίγων λιπαρών και της χαμηλής υγρασίας που περιέχει στεγνώνει πολύ κατά το μαγείρεμα με αποτέλεσμα να μην καταναλώνεται με χαρά και σε κάποιες περιπτώσεις να μην καταναλώνεται καθόλου.
Γι’ αυτό το λόγο σας ετοίμασα μία συνταγή που περιέχει μαρινάρισμα κι έτσι δεν θα ξαναφάτε ποτέ στεγνό φιλέτο κοτόπουλο.
Υλικά:
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο (1 κ. σούπας για κάθε κομμάτι)
- 2 κ.γ. μουστάρδα (1 κ.γλυκού για κάθε κομμάτι)
- 1-2 δοντάκια σκόρδο
- Κουρκουμά, θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά κάνουμε οριζόντιες και κάθετες βαθιές χαρακιές στο φιλέτο μας.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον κουρκουμά και το πιπέρι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα μας.
Αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στην συνέχεια αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι και θωρακίζουμε τα φιλέτα μας για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές – σ’αυτό το στάδιο αλατίζουμε και προσθέτουμε επιπλέον πιπέρι και θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 για 30 λεπτά (εξαρτάται το πάχος που έχουν τα φιλέτα μας).
Και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά 150 γρ.:
Θερμίδες: 300 kcal
Υδατάνθρακες: 0,3 γρ.
Πρωτείνες: 42,0 γρ.
Λιπαρά: 15,0 γρ.
- Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
- Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.
Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!