Ελαφριά pancakes με μπανάνα & βρώμη

Μέρες τώρα προσπαθούσα να πετύχω υγιεινά και ελαφριά pancakes με μπανάνα & βρώμη αλλά δεν τα κατάφερνα. Αρχικά το έχανα στην αναλογία των υλικών με αποτέλεσμα το μίγμα να μην έχει την σωστή υφή και συνοχή, έπειτα το έχανα στο ψήσιμο καθώς δεν είχα βρει την σωστή θερμοκρασία του τηγανιού με αποτέλεσμα να μου καίγονται.

Επιτέλους όμως τα βρήκα όλα και σας μεταφέρω τα κόλπα για να δοκιμάσετε και να πετύχετε αυτήν την όμορφη και μυρωδάτη συνταγή:

Υλικά για 1 μερίδα

  • ½ Μπανάνα (60 γρ.)
  • 2 κ. σούπας βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ ή αλεύρι βρώμης (20 γρ.)
  • 1 αυγό
  • 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • Λίγο σησαμέλαιο για το αντικολλητικό τηγάνι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κ.γ. μέλι
  • Κανέλα
  • Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο θέλετε.

~300 θερμίδες (αναφέρομαι στα pancakes & το μέλι)

 Υδατάνθρακες 35 γρ. – Πρωτεϊνες 9 – Λιπαρά 13

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι προσθέτουμε την βρώμη και την αλέθουμε ώστε να γίνει αλεύρι. Στην συνέχεια βάζουμε την μπανάνα, το αυγό, την βανίλια και το μπεικιν πάουντερ και χτυπάμε και πάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα μίγμα ομοιογενές και με συνοχή.

Στο μεταξύ, έχουμε βάλει το αντικολλητικό τηγάνι μας στην φωτιά στην μέγιστη θερμοκρασία, αλλά μόλις κάψει ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ την φωτιά στο μέτριο, αλείφουμε το τηγάνι με σησαμέλαιο και προσθέτουμε με προσοχή τον πολτό σε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας και στο γνώριμο στρογγυλό σχήμα. Περιμένουμε περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί από κάτω (μία ένδειξη για να το καταλάβουμε είναι ότι εμφανίζονται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια). Με την βοήθεια μίας λεπτής σπάτουλας σιλικόνης τα γυρίζουμε και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν και από την άλλη.

😋 Στο τέλος προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ότι άλλο μας αρέσει και απολαμβάνουμε.

Τη συνταγή έγραψε και φωτογράφησε η Ζακχαίου Κυριακή Διατροφολόγος – Βιοχημικός. 
Βρείτε μας στο Facebook και στο Instagram.

 

 

Leave A Response