Ελαφρύ & Υγιεινό κεικ

Εξαιρετικά απλή και υγιεινή συνταγή για κεικ! Φτιάχνεται πανεύκολα σε χρόνο μηδέν, χωρίς την χρήση μίξερ και περιέχει αγνά υλικά όπως ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι και γιαούρτι. Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους αλλά και να τρώνε κάτι γλυκό αλλά και υγιεινό μέσα την εβδομάδα.

Υλικά:

  •  1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% – ή 200 γρ.
  •  ⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή 60 γρ.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη ή 200 γρ.
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  •  2 αυγά
  •  1⅔ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 300 γρ.
  •  μια τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ελαφρά το γιαούρτι, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ενοποιούμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι επάνω από το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε για 35΄-40΄ μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του κεικ.
Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγαίνει καθαρή είναι ψημένο.
Μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα για 10΄και στην συνέχεια την  αναποδογυρίζουμε επάνω σε πιατέλα.
Θρεπτική αξία ανά κομμάτι 50 γρ.
Θερμίδες: 156
Υδατάνθρακες: 23
Πρωτεϊνες: 3,2
Λιπαρά: 6,2

Ακολουθήστε μας στο Instagram & στο Facebook.

Leave A Response