Αρακάς με τόνο και αβοκάντο

Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει τη γλύκα του αρακά με τη βουτυράτη γεύση του αβοκάντο και την νοστιμιά του τόνου.

Δοκιμάστε τη σε μέρες που δεν έχετε χρόνο ή όρεξη για να μαγειρέψετε κάτι περίπλοκο, να είστε σίγουροι ότι θα σας φτιάξει την διάθεση και θα σας προσφέρει θρέψη και νοστιμιά.

Υλικά ανά μερίδα:

  • 1 κούπα αρακάς κατεψυγμένος
  • 2 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ¼ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ καρότο κομμένο σε ραβδάκια
  • ½ αβοκάντο σε κομματάκια
  • 70 γρ. τόνος σε λάδι στραγγισμένος
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Αρχικά βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με πόσο μαλακό τον θέλουμε.

Έπειτα στραγγίζουμε τον αρακά και τον μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αβοκάντο και τον τόνο και ανακατεύουμε.

Συνοδεύουμε με μία φέτα προζυμένιο ψωμί.

 

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα με 1 φέτα ψωμί προζυμένιο ολικής:

Θερμίδες: 500 kcal

Υδατάνθρακες: 28 γρ.

Πρωτείνες: 33 γρ.

Λιπαρά: 30 γρ.

 

  • Δημιουργία συνταγής, παρασκευή, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

 

Αν φτιάξετε τη συνταγή θα χαρώ πολύ να ανεβάσετε story στο Instagram και να κάνετε tag τη diatrofisimera!

Leave A Response