Πανεύκολο, αλμυρό και χορταστικό cupcake.
2’ προετοιμασία και 2’ ψήσιμο στο φούρνο μικροκυμάτων και είναι έτοιμο.
Προσφέρει καλό κορεσμό διαρκείας γιατί είναι ισορροπημένο – περιέχει πρωτεϊνες – υδατάνθρακες και λιπαρά από το αυγό, το τυρί, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
Συνδυάστε το με φρέσκα λαχανικά – όχι απαραίτητα πράσινα μπορεί να είναι λίγα ντοματίνια – για επιπλέον βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Υλικά:
1 Αυγό κατά προτίμηση βιολογικό
2 κ.σούπας κοφτές αλεύρι (20 γρ.) της προτίμησής μας (βρώμης, καλαμποκιού, για όλες τις χρήσεις κ.τ.λ.)
30 γρ. τυρί φέτα ή άλλο τυρί που λιώνει
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. baking powder
Αλάτι και μυρωδικά της προτίμησής σας (δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μία κούπα τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2’ σε μέση ισχύ.
Όταν τελειώσει μπορείτε να το αφαιρέσετε από την κούπα, το αποτέλεσμα είναι σαν αλμυρό κεικ.
Θρεπτική αξία ανά τεμάχιο:
Θερμίδες: 300 kcal
– Υδατάνθρακες : 16 γρ.
– Πρωτεΐνες : 12 γρ.
– Λιπαρά: 22 γρ.