Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

Ρεπορτάζ: Ζακχαίου Κυριακή

Φωτογραφίες: Μουρίκης Θανάσης

Στην καρδιά της άνοιξης το τριήμερο 5,6 & 7 Μαϊου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, πραγματοποιήθηκε η έκθεση τροφίμων και ποτών “Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017“. Η Διατροφή Σήμερα ήταν εκεί για να σας μεταφέρει εικόνες και εντυπώσεις από την πολύ πλούσια έκθεση σε γεύσεις, αρώματα και χρώματα.

IMG_0002

Δυναμικό παρόν έδωσαν  Ελληνικά διατροφικά ποιοτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας τα οποία ο επισκέπτης είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει, να αγοράσει αλλά και να συζητήσει με τους εμπόρους και παραγωγούς.

Εξαιρετικά μέλια, αλείμματα μελιού και μούσλι με superfoods και γύρη από τον “Γαϊδαράκο“, προσφέρουν ιδανική και γλυκιά επιλογή για τα πρωινά γεύματα και όχι μόνο.

IMG_0055IMG_0056IMG_0058

IMG_0060

Βιολογικό πετιμέζι “Καραγγελή“, το δοκιμάσαμε και μας άρεσε. Ιδανικό για μαγείρεμα, για τις σαλάτες, για συνοδεία γιαουρτιού ως επιδόρπιο αλλά και για τους πολύ μερακλίδες για παρασκευή τσιπουροπετίμεζου !

IMG_0066IMG_0097IMG_0095IMG_0098

Γευστικά αλείμματα από βιολογική πιπεριά του “Ναουμίδη” από την Φλώρινα, ιδανικά για μαγειρική ή ως σνακς με κριτσίνια, ή παξιμαδάκια και κρακεράκια. Προϊόντα με φυστίκι Αιγίνης από την εταιρία “Ο Φώτης”, όπως και Μαρμελάδες λαχανικών από το “Μελίμηλον Νάξου” για να φτιάξετε τα δικά σας “ψαγμένα” γλυκόξινα πιάτα με κοτόπουλο, γαλοπούλα ή χοιρινό , και εκλεκτά μέλια από το “Μέλι Αγγελικής“.

IMG_0036IMG_0047IMG_0077IMG_0175

Τυριά από την Σύρο και το τυροκομείο “Ζωζεφίνος” με σωστή ωρίμανση και ισορροπημένη γεύση αλλά και πιο μερακλίδια με μουστάρδα και μπαχαρικά ιδανικά για συνοδεία τσίπουρου. Επίσης, εκλεκτά τυριά από το τυροκομείο “Δημητρίου” ισορροπημένα σε αλάτι και με ήπια επίγευση. Προϊόντα από Βουβαλινό γάλα από την “Οικογένεια Μπέκα“,  όλα μας αρέσανε, το καθένα με την δικιά του ένταση και χαρακτήρα.

IMG_0221IMG_0188IMG_0187IMG_0186

IMG_0202IMG_0126IMG_0081IMG_0085

Αποστάγματα από το τσίπουρο Μακεδονίας “50“, το Ούζο “Ματαρέλλη” από την Λέσβο, αλλά και ζύθο από την Ευβοϊκή “Septem” με μπύρες για κάθε μέρα της εβδομάδας, όπως επίσης την Τηνιακή “Νήσος” με δυναμικές γεύσεις –  εμείς ξεχωρίσαμε τα 7 μποφόρ.

IMG_0133IMG_0039IMG_0180IMG_0026

Παραδοσιακά λουκούμια από το Λουτράκι και τα “Γεράνεια” , σοκολάτες με υπερτροφές από το “The Bean and the Berry“, μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη και με υπερτροφές από το “Wish-bars” αλλά και χειροποίητες μπάρες ενέργειας από “Μπάρες σπιτικό Παπακωνσταντίνου“.

IMG_0205IMG_0212IMG_0114IMG_0110

Αυθεντικό, ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου από την εταιρία “Xiros” και φασόλια Πρεσπών από τον “ΑΣ Πελεκάνο” ένας τέλειος συνδυασμός για πιάτα νόστιμα με μεγάλη διατροφική αξία.

IMG_0207IMG_0141

Δυο υψηλής ποιότητας και βραβευμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα το “alpha pi” και το “E-LA-WON

IMG_0165IMG_0162IMG_0166IMG_0106

Στον προαύλιο χώρο ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δροσιστεί με αλκοολούχα ποτά και ροφήματα, όπως μπύρες αλλά και σπιτικές λεμονάδες, ενώ συνόδευε το γευστικό του ταξίδι με εδέσματα όπως mini burgers, hot dogs με βιολογικά λουκάνικα, μακαρονάδες και παραδοσιακό σουβλάκι.

 Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας από βραβευμένους σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Έκτωρας Μποτρίνι, ο Jean Louis Capsalas, ο Γιάννης Γιαννίτσας , ο Γιάννης Μπαξεβάνης κ.α.  αλλά και food bloggers. Φυσικά δεν έλειψαν τα θεατρικά δρώμενα, η μουσική και ο χορός στην σκηνή της Τεχνόπολης από νέους καλλιτέχνες. Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση “Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν” της Ελένης Σβορώνου από την ομάδα θεάτρου “Δον Κιχώτες”, ενώ μικροί και μεγάλοι “κουνήθηκαν” με τις ζωντανές μουσικές περιπλανήσεις των : “The Swingouts” την Παρασκευή, “Culamakus” το Σάββατο και τον Σπύρο Γραμμένο την Κυριακή.

IMG_0183IMG_0150

IMG_0161IMG_0157

IMG_0230IMG_0241

IMG_0251

Η εκδήλωση έκλεισε στις 23:00 με τους καλεσμένους χορτάτους από εικόνες και γεύσεις και τα άδεια πιάτα να παίζουν μουσική!

 

Leave A Response