Ευτυχισμένο το 2012 & οι 10 καλύτερες αναρτήσεις

Happy 2012

Η αρχή κάθε έτους είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον. Ας βάλουμε ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων μας για το 2012 την φροντίδα της υγείας μας μέσα από μία σωστή διατροφή και τακτική άσκηση. Ας φροντίσουμε το σώμα μας και ας του προσφέρουμε την αγάπη και τον σεβασμό που του αξίζει κι αυτό θα μας ανταποδώσει με καλή υγεία, αισιοδοξία και θετική ενέργεια.
Στο “Η Διατροφή Σήμερα”, θα βρείτε πολλά άρθρα για την υγιεινή διατροφή, την άσκηση αλλά και για την σχέση της διατροφής με την οικονομία και την οικολογία. Ακολουθούν παρακάτω τα 10 πιο πολυδιαβασμένα και ενδιαφέροντα άρθρα του blog:

balance_of_good_health_enlarged

1. Το πιάτο της Υγιεινής διατροφής – The eatwell plate 

Το πιο δημοφιλές άρθρο του blog, εξηγεί με απλό τρόπο τους κανόνες της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

2008_soulbody
2. Τέλειο σώμα; Ευχαριστώ δεν θα πάρω! 

Ένα επίσης πολύ δημοφιλές άρθρο που δείχνει μέσα από έρευνες ότι η αναζήτηση του “τέλειου” σώματος όπως αυτό παρουσιάζεται στα Μ.Μ.Ε. μπορεί να φέρει κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και κακές διατροφικές συνήθειες! Το άρθρο αυτό επίσης προσφέρει οδηγό αλλαγής τρόπου σκέψης που βοηθάει στην εξεύρεση της ισορροπίας και συμφιλίωσης με το σώμα μας.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στους δύσκολους καιρούς, μάθετε πώς!

4. Ευεργετική διατροφή για υγιές και δυνατό μυαλό – Brain foods

Brain foods ή τροφές για το μυαλό, είναι τροφές που παρέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου διαβάστε σχετικά μ’αυτές στο εν λόγω άρθρο.

5. Φυσική Δραστηριότητα, Υγεία και Αδυνάτισμα

Τι είναι φυσική δραστηριότητα; τι οφέλη προσφέρει στην υγεία μας και πώς μπορεί να μας βοηθήσει στο αδυνάτισμα; Όλες οι απαντήσεις σ’αυτό το άρθρο.

6. Food miles, θέλετε πολυταξιδεμένα τρόφιμα στο πιάτο σας;

Οι τροφές που ταξιδεύουν από πολύ μακριά μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας έχουν χαμηλή θρεπτική αξία αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην τσέπη μας. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

3191507178_1ae0af96f6
7. Aπό το μπακάλικο στο supermarket και στο Νeuromarketing

Διαβάστε για τα κόλπα προώθησης που ακολουθούν τα μεγάλα supermarket για να μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μπακάλικα.

8. Μικρά μυστικά για να μην πετάμε τρόφιμα!

Ένα άρθρο που μας δίνει τρόπους για καλύτερη διαχείριση της τροφής μας ώστε να πετάμε όσο το δυνατόν λιγότερα τρόφιμα.
6a00d8341c6e1553ef00e54f3ca0f68833-800wi

9. Ορμόνες και γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Ένα διαφωτιστικό άρθρο σχετικά με τα ορμονικά σκαμπανευάσματα που συμβαίνουν στον γυναικείο οργανισμό αλλά και τις επιπτώσεις τους στην γυναικεία όρεξη και διάθεση.

mojito1

Ένα άρθρο που μας διαφωτίζει σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στο σώμα μας, μαζί με θερμιδικό οδηγό των περισσότερων καλοκαιρινών ποτών.
Εύχομαι σε όλους ο Νέος Χρόνος να φέρει υγεία, νέες – δημιουργικές σκέψεις, θετική ενέργεια, ανανεωμένες ελπίδες και χαρά!!!

Κυριακή Ζακχαίου
Διατροφολόγος – Βιοχημικός

Leave A Response